VIRKON S do higieny żywności
VIRKON S to preparat dopuszczony do dezynfekcji powierzchni kontaktujących się z żywnością oraz do dezynfekcji jaj.
VIRKON S do higieny żywności jest stosowany wszędzie tam, gdzie istnieje konieczność profilaktyki lub opanowania szerzenia się zatruć bakteryjnych, grzybiczych oraz wirusowych. Ze względu na szeroki zakres działania biobójczego w stosunku do drobnoustrojów chorobotwórczych i powodujących psucie żywności preparat jest dopuszczony do dezynfekcji powierzchni kontaktujących się z żywnością oraz do dezynfekcji jaj przeznaczonych do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa.
VIRKON S do higieny żywności posiada właściwości dezynfekująco-myjące i zalecany jest do dezynfekcji powierzchni, sprzętów, maszyn i urządzeń wykonanych z metali, szkła, tworzyw sztucznych i gumy.
Szczególnie jest zalecany w przemyśle spożywczym, handlu, gastronomii, zakładach zbiorowego żywienia oraz placówkach użyteczności publicznej do dezynfekcji:
§linii technologicznych, sprzętu i urządzeń produkcyjnych,
§urządzeń chłodniczych,
§blatów kuchennych, sztućców, talerzy i naczyń,
§powierzchni podłóg i ścian,
§zgarniaków, szczotek, mioteł, pojemników na odpady,
§urządzeń sanitarnych,
§środków transportu.
VIRKON do higieny żywności używany jest w zamkniętych i otwartych placówkach służby zdrowia (szpitalach, przychodniach, sanatoriach), stacjach krwiodawstwa oraz przez producentów szczepionek i przemysł farmaceutyczny. VIRKON do higieny żywności stosowany jest także w rolnictwie.
Typ i wielkość opakowania
§Virkon S do higieny żywności saszetka - 200g.
§Virkon S do higieny żywności wiaderko - 5 kg.
§Virkon S do higieny żywności wiaderko - 10 kg